Sinterklaas op een domein

Ook in België komt Sinterklaas. 

Hij ziet er wel iets anders uit, kleine details, maar na decennia van Sinterklaaswatching vallen die wel op. En de Pieten zijn ook anders geschminkt. En daarmee hielden de verschillen wel op, dachten wij. 

Tot we op een Sinterklaasfeest werden uitgenodigd. Het feest vond plaats op een domein in de buurt van Antwerpen. Een oprijlaan, een kasteeltje, met daarachter een vijver. Ergens daarbij een grote serre/tuinhuis, waarin het Sinterklaasfeest plaats vond. 

Ouders en kinderen genoten van een hapje en veel drankjes, in afwachting van de komst van de Goedheiligman en zijn pieten, nog allemaal probleemloos zwart. Het was in de middag, voldoende daglicht, dus de Sint ging ons niet verassen. Het was niet koud voor begin december, en wij stonden dan ook buiten te kletsen. Tot ons gesprek werd overstemd door het geronk van een motor. 

Verbaasd keken wij om ons heen. Wij stonden toch midden in een parkachtige omgeving, ver van de weg. Het geluid kwam uit de lucht. Een ouderwets rood dubbeldekker vliegtuigje kwam over het kasteeltje aangetuft. Het vliegtuigje had twee open zitplaatsen. Achterin zat Zwarte Piet. 

De piloot maakte een draai boven de kasteelvijver en kwam recht op ons af. Met open mond stonden wij te kijken hoe Zwarte Piet grote zakken pepernoten om ons heen liet vallen. 

Bedrijf verkocht

Ik had eens een klant die ook zo stond te kijken. Hij had zijn bedrijf verkocht. Het stond namelijk zwart op wit en ook hoeveel miljoen hij ervoor ging krijgen. 

De jurist van de koper had het contract opgesteld. De koper deed boekenonderzoek. En vond het bedrijf ineens nog maar een fractie waard. De verkoper kwam met het contract bij mij. 

Het rammelde aan alle kanten. Ook zijn mond viel open, toen ik hem uitlegde hoeveel gaten erin zaten. Zo hadden ze wel geregeld dat er een boekenonderzoek zou komen, maar niet wat daar de gevolgen van zouden kunnen zijn. De koper gebruikte dat om de hele deal op losse schroeven te zetten. 

Vertrouw dus nooit op je eigen verstand. Je leest wel wat er staat, maar er staat niet wat je denkt. Stuur ieder concept naar onze Helpdesk. Daar zijn we voor. 

Wil je ook hulp van je eigen Team Juridische Zaken. Neem ons aan boord.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn