Maradona geeft geen voetballes

Vorige week overleed een geniale gek. 

Zelfs als je niet van voetbal hield, dan hield je toch van wat Maradona liet zien. Life is Life, de warming up van Maradona bij Napoli, is legendarisch. Kippenvel zo mooi. Hoe goed Maradona was zie je dan weer als Soufiane Touzani probeert te laten zien wat Maradona in die warming up doet. 

Soufinae is wereldberoemd om zijn trucjes met de bal, waar hij bijna alles mee kan. Ik zag laatst een leuk filmpje op internet, waarin Soufiane uitlegt welke trucje Maradona doet, en dan laat hij het zien. Soufiane, die de bal kan neerleggen hoe en waar hij wil, ziet eruit als iemand die nog niet zo lang voetbalt terwijl hij uitlegt wat Maradona doet in in die warming up. 

In het volgende shot zien we Maradona in zijn legendarische warming up voor de wedstrijd in het stadion hetzelfde trucje doen. Achteloos laat hij de bal de bal op en neer gaan, hoofd, schouder, voet, knie, het maakt niet uit met welk deel van zijn lichaam. De bal is zijn vriend en gaat 
vloeiend op en neer, op de maat van Life is Life. Het bijna volle stadion klapt ritmisch mee. Tijdens het stuiteren heeft Maradona tijd om om zich heen te kijken. Alsof hij dat trucje met de bal gedachteloos doet.

Als iemand die met zijn vingers op tafel trommelt terwijl hij eigenlijk in gesprek is met jou. Zijn lange veters hangen achteloos los van zijn voetbalschoenen.  Alles wekt de indruk dat Maradona niet bezig is met een wedstrijd, maar in gedachten op een pleintje achteraf zichzelf in een verloren moment aan het vermaken is. 

Soufiane

Terug naar Soufianewereldkampioen trucjes met de bal, die we zien stuntelen terwijl hij het volgende trucje probeert na te doen. Maradona is zo goed, dat zelfs als je niets van voetbal weet je de schoonheid ziet van wat hij doet. Hij is zo goed, dat het ongelofelijk moeilijke makkelijk lijkt. Pas als Soufiane het probeert, zie je hoe moeilijk het is. 

Als ik zijn trucjes zou willen leren, en ik moest kiezen tussen Soufiane 
en 
Maradona, dan zou ik kiezen voor Soufiane. Omdat hij niet het talent heeft van Maradona moet hij harder werken om zijn trucs te leren. Daarom moet hij er beter over nadenken, weet hij beter wat er fout kan gaan, en kan hij het mij beter uitleggen. 

Maradona zou het me waarschijnlijk alleen maar kunnen voordoen. Hij heeft nooit na moeten denken over wat hij deed. Het ging vanzelf. 

Liever heb ik hulp van iemand die mijn uitdaging kent en begrijpt, dan van iemand die die uitdaging nooit heefgehad. 

Daarom werken bij onze Helpdesk advocaten die zelf ook ooit ondernemer zijn geweest. Ze hebben personeel gehad, ondernemersstress, en kennen de eenzaamheid en onzekerheid die ook bij ondernemen hoort. 

Zij zijn beschikbaar om even mee te klankborden, wanneer je het prettig vindt dat iemand meedenkt over de beslissing die je moet gaan nemenMaak er gebruik van. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn