Tevergeefs blies ik op mijn fluitje

De schapen denderden op mij af.

Tevergeefs blies ik op mijn fluitje. Ik was een uurtje aan het schapenhoeden. Een cadeau van een vriend. Met mijn nieuwe laarzen, voor de gelegenheid gekregen, stond ik in de modder in een weiland.

De herder had mij uitgelegd hoe ik zijn bordercollie moest aansturen. Met een fluitje, verschillende tonen, en mijn stem. Op een paar honderd meter afstand rende de collie, als een soort op afstand bestuurbare levende drone, om de kudde heen. Hij deed echt wat ik zei. Ik wist alleen niet zo goed wat ik wanneer moest zeggen.

Met ons groepje stonden wij aan de rand van het weiland. Achter ons een sloot. Laat ze nu maar hierheen komen, zei de herder. Dat lukte goed. Steeds sneller sprintte de kudde schapen, ongeveer 30 stuks, op ons af. Een massief grauwgrijs wollen blok, opgejaagd door de bordercollie. Wij zetten collectief een stapje naar achteren richting sloot. Ik was even kwijt hoe ik ze moest afremmen. Ze denderden op ons af.

Net op tijd greep de herder in en zwenkte de kudde, als een school vissen, ineens gezamenlijk naar rechts. Wij konden weer ademhalen.

Sommatiebrief

Wanneer je debiteur een sommatiebrief van een advocaat krijgt is dat een vergelijkbaar gevoel. Er dendert een massieve dreiging op hem af, en hij weet niet hoe snel hij moet betalen.

Als ondernemer heb je wel eens een of meer klanten die niet betalen. Na een tijdje ben je het zat. Eigenlijk is zo’n klant geen klant die je wil houden. Die je geen ruimte meer wil geven voor excuses. In zo’n geval kan je prima via ons een sommatiebrief laten sturen.

Wij verzoeken, “en voor zover nodig sommeren”, dan de debiteur om binnen 5 werkdagen op jouw rekening te betalen. Onze abonnees kunnen dat kosteloos 24/7 doen via een directe link. De brief gaat er dan meestal de volgende werkdag uit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn