Een deuk in mijn mannelijkheid

Door Edgar Stam

}

dec 22, 2020

Afgelopen weekeinde kreeg mijn mannelijkheid weer eens een deuk.

In de auto van mijn vrouw moest een hondenhekje worden geïnstalleerd. Volgens de website van de leverancier een klusje van 15 minuten. Volgens mijn vrouw dus voor mij een klus van zeker een uur. Ik was zeer gemotiveerd haar ongelijk te bewijzen.

Dus ik pakte alles zorgvuldig uit. Inventariseerde de onderdelen. Bestudeerde de handleiding. Het was allemaal niet zo ingewikkeld: 4 bouten, 4 moeren, 8 ringetjes en 2 steunen die op het hekje gemonteerd moesten worden. Jammer dat die gebruiksaanwijzing alleen maar een overzichtsfoto had.

Ik monteerde de steunen. De boutjes vielen herhaaldelijk op de grond. De steunen zaten binnenstebuiten. Ik ontdekte dat de gebruiksaanwijzing uit 3 pagina’s bestond. Een wereld ging voor mij open. Hoe kwam het dat ik dat niet eerder had gezien?

Ik monteerde de steunen opnieuw. De boutjes vielen al wat minder vaak op de grond. Ik probeerde het hekje volgens de gebruiksaanwijzing te plaatsen. De steunen zaten achterstevoren.

Daarna waren er geen andere manieren meer om het verkeerd te doen. Ik was klaar, had alle onderdelen gebruikt en het hekje zat goed. Dat wist ik zeker, want het kon er maar op 1 manier in. Denk ik.

Ik was, zoals mijn vrouw al had voorspeld, een uur bezig geweest.

Gekopieerde overeenkomsten

Op de helpdesk komen we regelmatig bij elkaar gekopieerde overeenkomsten tegen. Dat zijn als het ware in elkaar geknutselde hondenhekjes. Onderdelen ontbreken, zitten verkeerd om, of zitten op de verkeerde plaats. Iedere overeenkomst heeft een logische volgorde, en een logische inhoud. Wanneer en hoe stop je, wat gebeurt er dan, en welke verplichtingen heb je eventueel nog als je al gestopt bent. Wanneer heb je recht op schadevergoeding, hoe lang is de opzegtermijn, hoe mag je opzeggen, of beter, móet je opzeggen.

Wanneer heb je aan je verplichtingen voldaan? Is het nodig dat dat wordt gecontroleerd? Hoe controleer je dat? En als iemand niet aan zijn verplichtingen voldoet, wat gebeurt er dan? Spreek je een boete af? Wanneer is die boete verbeurd? Ik zie vaak in geheimhoudingsovereenkomsten dat de boete al verbeurd is als je de kleinste verplichting niet nakomt, hoe onbelangrijk dan ook. Niet redelijk, maar er staat dan wel je handtekening onder.

Ook een simpele overeenkomst zelf bij elkaar knippen en plakken kost je als ondernemer geld. Het kost je veel meer tijd dan onze specialisten, en je weet nooit zeker dat het klopt. Je weet dus ook niet welke risico’s je loopt. Schakel onze Helpdesk in, daar zijn we voor.

Ontvang 8 gratis praktische tips van advocaten!

Gebruik nu de 6 manieren om geld te verdienen aan je advocaat!

 

Weet jij hoe je geld kan verdienen aan je advocaat?
Download direct de tips en trucs die veel advocaten niet met je delen, zodat jij vanaf nu geld kan verdienen aan je advocaat!

Je bent ingeschreven!