fbpx

Geel oranje rood

De boten zijn niet aan te slepen. Allemaal omdat veel van ons toch liever in eigen land vakantie vieren. Met relatief weinig corona-stress. 

Maar laatst vroeg een klant ons hoe hij om moest gaan met werknemers die wel naar het buitenland gaan. En wat nu als ze daarbij terecht komen in een oranje of misschien zelfs rood gebied? 

Bij terugkeer uit een oranje gebied moet je namelijk twee weken in quarantaine bij terugkomst. 

Stel dat een werknemer die in quarantaine moet niet kan thuiswerken? Of dat die werknemer corona krijgt nadat hij in een oranje gebied is geweest? En misschien wel langer arbeidsongeschikt wordt? 

Hoe moet je daarmee omgaan als werkgever? Het is natuurlijk lastig om het te voorkomen. Wel kan je je werknemers waarschuwen. We hebben de werkgever daarom geholpen een mail op te stellen voor zijn personeel. 

In de mail wordt het personeel gewaarschuwd dat een gedwongen afwezigheid wegens quarantaine of zelfs ziekte, ten koste kan gaan komen van vakantiedagen. Het hangt daarbij natuurlijk af van de omstandigheden hoever je daarbij kan gaan als werkgever. 
Mag dat zomaar? Dat weten we nog niet, want de situatie is uniek. 

Maar niets doen is bij voorbaat de handdoek in de ring gooien. Door een mail te sturen maakt onze klant zijn personeel erop attent dat de risico’s die zij nemen ook gevolgen heeft voor hem. En ook creëert hij voor zichzelf de ruimte om op te treden. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. 

Vind je het ook fijn om ondersteuning te krijgen bij dit soort vragen? Abonnees kunnen onze helpdesk mailen. 

Nog geen abonnee? 

Kijk hier voor ons aanbod.