Jessica Simpson voor het eerst openhartig over haar dyslexie

Door Edgar Stam

}

dec 15, 2020

„Feit: ik ben dyslectisch en dit was de eerste keer ooit dat ik hardop heb voorgelezen zonder te aarzelen”, zegt Jessica over het inspreken van een audioboek. „Ik deed het voor de luisteraar. Ik deed het voor mijn familie. Ik deed het voor mezelf.”

Jessica is megasuccesvol, maar dit was dus toch een dingetje waar ze mee zat. Dyslexie betekent letterlijk niet kunnen lezen. Je begrijpt de woorden wel, maar je ziet de woorden eigenlijk niet, of niet zo snel.

Vorige week hoorde ik het weer van een abonnee. Hij had een contract toegestuurd gekregen, maar halverwege pagina 1 haakte hij al af. Hij verdwaalde in de woordenbrij die de juristen ervan gemaakt hadden.

Hij voelde zich dyslectisch, en schaamde zich bijna dat hij het contract niet snapte. Sterker nog, hij slaagde er niet in om het helemaal te lezen. De woorden gingen dansen voor zijn ogen.

Feit: ik ben dyslectisch en dit was de eerste keer ooit dat ik hardop heb voorgelezen zonder te aarzelen

Opgelucht

Hij was opgelucht toen ik hem vertelde dat eigenlijk bijna al onze klanten dat gevoel hebben.  Je ziet de woorden wel, je kan ze lezen, maar wat staat er eigenlijk? Alsof je hersenen halverwege de zin vastlopen. Een grote mist trekt je brein binnen. Door de mist zie je de uitgang van de zin niet meer. Het kost je dan waanzinnig veel tijd en energie om zo’n tekst door te nemen. Na afloop weet je nog steeds niet zeker of je wel goed snapt wat er staat.

Het is eigenlijk zoals ik me voel toen ik vroeger een scheikundeboek moest lezen. Het is gevaarlijk, want je denkt dat je het leest, maar eigenlijk weet je niet zeker wat er staat. Het is zonde van je tijd, want waar het jou een uur kost om het door te nemen, lezen wij het in 5 of 10 minuten.

Het is zonde van je energie, want terwijl jij er eens goed voor moet gaan zitten, op een rustig moment, en je echt moet focussen, lezen wij het fluitend tussen de bedrijven door. Wij vinden dat leuk. Daarom: gooi je contract over de schutting naar onze Helpdesk. Wij worden daar blij van, en jij ook.  Je wint tijd, energie, en als extra bonus krijg je inzichten die je zelf nooit zou hebben. En je maakt je bedrijf zo juridisch bulletproof.

Ontvang 8 gratis praktische tips van advocaten!

Gebruik nu de 6 manieren om geld te verdienen aan je advocaat!

 

Weet jij hoe je geld kan verdienen aan je advocaat?
Download direct de tips en trucs die veel advocaten niet met je delen, zodat jij vanaf nu geld kan verdienen aan je advocaat!

Je bent ingeschreven!