Ondernemingsrecht? Nee, liever een advocaat voor ondernemers!

Door Edgar Stam

}

dec 22, 2020

De meeste advocaten zijn… advocaten. Dat klinkt misschien logisch, maar dat pakt niet altijd goed uit voor ondernemers. Wat ik in mijn 25 jaren advocaten heb geleerd is dat mijn vakgenoten vooral gefocust zijn op de wet. Weer een open deur zou je zeggen, maar get gevaar zit precies daarin. Doordat veel advocaten zich blind te staren op de wet en de wet goed kennen (maar zelf geen ondernemers zijn) wordt de plank volledig misgeslagen. De ondernemer is dan nota bene verder geholpen in de letterlijke zin van het woord, maar de echte problemen worden niet opgelost. Of worden veel te laat aangepakt wanneer het een duur grapje wordt.

Advocaten die alleen in vakgebieden denken (bijvoorbeeld ondernemingsrecht) helpen vaak niet verder. Jij als ondernemer hebt namelijk te maken met je bedrijf. Een complex van processen, personeel, contracten, klanten en meer. Daarom denken wij breder dan ondernemingsrecht of contractrecht. Jouw bedrijf is breder dan één vakgebied. Je hebt daarom spelers nodig die hetzelfde spel als jou spelen.

ondernemingsrecht

Onlangs overleed Maradona

Zelfs als je niet van voetbal hield, dan hield je toch van wat Maradona liet zien. Life is Life, de warming up van Maradona bij Napoli, is legendarisch. Kippenvel zo mooi. Hoe goed Maradona was zie je dan weer als Soufiane Touzani probeert te laten zien wat Maradona in die warming up doet.

Soufiane is wereldberoemd om zijn trucjes met de bal, waar hij bijna alles mee kan. Ik zag laatst een leuk filmpje op internet, waarin Soufiane uitlegt welke trucje Maradona doet, en dan laat hij het zien. Soufiane, die de bal kan neerleggen hoe en waar hij wil, ziet eruit als iemand die nog niet zo lang voetbalt terwijl hij uitlegt wat Maradona doet in in die warming up.

In het volgende shot zien we Maradona in zijn legendarische warming up voor de wedstrijd in het stadion hetzelfde trucje doen. Achteloos laat hij de bal de bal op en neer gaan, hoofd, schouder, voet, knie, het maakt niet uit met welk deel van zijn lichaam. De bal is zijn vriend en gaat
vloeiend op en neer, op de maat van Life is Life. Het bijna volle stadion klapt ritmisch mee. Tijdens het stuiteren heeft Maradona tijd om om zich heen te kijken. Alsof hij dat trucje met de bal gedachteloos doet.

Als iemand die met zijn vingers op tafel trommelt terwijl hij eigenlijk in gesprek is met jou. Zijn lange veters hangen achteloos los van zijn voetbalschoenen.  Alles wekt de indruk dat Maradona niet bezig is met een wedstrijd, maar in gedachten op een pleintje achteraf zichzelf in een verloren moment aan het vermaken is.

02-12 ig

Soufiane snapt voetbal beter dan Maradona

Terug naar Soufiane, wereldkampioen trucjes met de bal, die we zien stuntelen terwijl hij het volgende trucje probeert na te doen. Maradona is zo goed, dat zelfs als je niets van voetbal weet je de schoonheid ziet van wat hij doet. Hij is zo goed, dat het ongelofelijk moeilijke makkelijk lijkt. Pas als Soufiane het probeert, zie je hoe moeilijk het is.

Als ik zijn trucjes zou willen leren, en ik moest kiezen tussen Soufiane
en Maradona, dan zou ik kiezen voor Soufiane. Omdat hij niet het talent heeft van Maradona moet hij harder werken om zijn trucs te leren. Daarom moet hij er beter over nadenken, weet hij beter wat er fout kan gaan, en kan hij het mij beter uitleggen.

Maradona zou het me waarschijnlijk alleen maar kunnen voordoen. Hij heeft nooit na moeten denken over wat hij deed. Het ging vanzelf.

Je wil dus meer dan alleen een advocaat die je helpt met bijvoorbeeld ondernemingsrecht, contractenrecht of een andere bijzondere vakgebied. Dit is het valkuil van advocatenland waar vele ondernemers in struikelen en daardoor hele hoge kosten maken.

Liever heb ik hulp van iemand die mijn uitdaging kent en begrijpt, dan van iemand die die uitdaging nooit heeft gehad.

Daarom werken bij onze Helpdesk advocaten die zelf ook ooit ondernemer zijn geweest. Ze hebben personeel gehad, ondernemersstress, en kennen de eenzaamheid en onzekerheid die ook bij ondernemen hoort.

De ondernemer snappen wij als geen ander, omdat wij het bedrijf belangrijker vinden dan advocatuur. Wij gebruiken de verschillende vakgebieden om je te helpen adviseren in praktische, concrete situaties. Met name preventief. Zodat je duizenden euro’s bespaart en de negativiteit van ruzie maken niet hoeft te ervaren.

Wij hebben dus wél gespecialiseerde advocaten en juridische adviseurs die liever met je sparren dan achteraf jouw problemen helpen oplossen.

ondernemingsrecht-advocatenkantoor-voor-ondernemers

Ontvang 8 gratis praktische tips van advocaten!

Gebruik nu de 6 manieren om geld te verdienen aan je advocaat!

 

Weet jij hoe je geld kan verdienen aan je advocaat?
Download direct de tips en trucs die veel advocaten niet met je delen, zodat jij vanaf nu geld kan verdienen aan je advocaat!

Je bent ingeschreven!