fbpx

Werknemers en aandelen in je bedrijf

Laatst belde een ondernemer die enthousiast was over een medewerker. Hij wilde de medewerker graag binden aan zijn bedrijf.
 
Wat is de beste manier?
 
Mijn tegenvraag was: wat wil je delen met je medewerker?
 
Er zijn drie mogelijkheden:
 
Winst?
 
Groei van je bedrijf, d.w.z. waardestijging?
 
Zeggenschap?
 
Als het winst is, kun je gewoon een provisieregeling afspreken. Ieder jaar afrekenen over de winst. Transparant en simpel.
 
Als het waardestijging is, kun je prima iets afspreken zonder dat er aandelen moeten worden overgedragen.
 
Als je wil dat je werknemer zich ook echt eigenaar voelt, en meedeelt in de waardeontwikkeling van je bedrijf, dan kun je aandelen zonder stemrecht overdragen. Het nadeel daarvan is dat je bij einde van de samenwerking die aandelen niet zomaar terughebt. Dat moet je wel goed regelen, meestal met een aandeelhoudersovereenkomst en een wijziging van je statuten.
 
Als het zeggenschap is, dan draag je aandelen over met stemrecht. Dat betekent wel dat een werknemer meebeslist over jouw bedrijf. Ook met een klein percentage van de aandelen zit een aandeelhouder altijd aan tafel bij beslissingen en mag hij altijd zijn zegje doen. Ook moet je bij belangrijke beslissingen rekening houden met de belangen van je minderheidsaandeelhouder(s).
 
Meestal wil je dat niet, en wil die werknemer dat eigenlijk ook niet. Dat is best een verantwoordelijkheid, en in mijn ervaring zijn de meeste werknemers daar helemaal niet naar op zoek.
 
Mocht je je afvragen hoe je zoiets moet aanpakken, of welke beslissing je het beste kan nemen, dan kun je altijd even klankborden met onze helpdesk.
 
Klik hier om ons aanbod te zien.